Tent info

Uw tent bewaren

Een gouden regel: Bewaar uw tent droog. Wanneer je een tent langere tijd nat bewaart – treedt schimmelvorming op. Deze schimmels veroorzaken onuitwasbare vlekken, onaangename geur en kunnen de coating (waterdichte laag) van uw tent aantasten.

Schimmel op een tent kan je beter vermijden. Er is niets meer aan te doen eens het zover is.

Het is geen enkel probleem om maandenlang door een regenachtig gebied te trekken – Schotland bijvoorbeeld – en daar elke dag opnieuw uw natte tent op te zetten. Het is ook geen probleem om wekenlang in de regen te kamperen. Het probleem treedt op wanneer uw tent dagenlang in een gesloten verpakking zit.

Kom je thuis van uw kampeertocht – laat dan even de tent drogen. Ook al regende het niet, mogelijk is er nog wat condensvocht in de tent aanwezig. Hang ze ergens te drogen. Zolder, garage, in de woonkamer, …. Voor alle veiligheid haal je de binnen- en buitentent uit elkaar.

Idealiter kan je ze losjes bewaren. Sommige tentdoek kan barstjes vertonen wanneer ze steeds strak opgevouwen wordt.

Alvorens je de tent opbergt kan je best een grondige inspectie doen van de tent. Het is best om na gebruik te ontdekken dat er problemen zijn dan vlak voor het volgende gebruik. Dan is het soms te laat onze nog te laten herstellen.

Voor gevorderden

Een kort onderhoud van de tent kan nooit kwaad. Plekken zoals vogelpoep er af doen met een sponsje – fijn zand door de tent even helemaal af te spoelen – hars door de tent een nachtje in de vriezer te steken.

Maak de haringen schoon met water.

Rol de spantouwtjes mooi op zodat ze niet in elkaar verstrengeld raken.

Mochten de ritsen stroef lopen dan bestaan een speciale producten zoals “Slide Spray” die de ritsen terug vlot doen lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *